luni, 26 iulie 2010

Meditatia Iertarii

...Iar Petru a întrebat: "Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui împotriva mea? Pana la sapte ori?" . Si Domnul i-a raspuns: "Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte. "
 "Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte". Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt. Celui ce voieste sa se judece cu tine si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa. Iar de te va sili cineva sa mergi o mila, mergi cu el doua".
Dincolo de orice interpretare teologica...cuvintele lui Iisus ne deschid ochii asupra unui adevar simplu: nici un conflict nu poate fi rezolvat prin amplificarea lui. Prin toate parabolele Sale, Iisus ne ofera calea spre vindecare,  eliberare, si mantuire.
De ce este atat de importanta Iertarea? Este instrumentul cu care putem vindeca blocajele corpului fizic si emotional , ranile din trecut, lectiile karmice. Este cel mai simplu mod prin care ne putem detasa de angoasele noastre, de gandurile negative pe care le avem fata de cei de langa noi, si implicit de ceea ce ne face sa pierdem energie. Este cheia ce deschide chakra inimii, si usa catre suflet.
Dar cum putem practica iertarea? Va propun urmatoarea meditatie:
In fiecare seara, aprindeti trei lumanari. Prima pentru Sfanta Treime, a doua pentru ingerii si ghizii vostri, iar a treia pentru binele vostru cel mai inalt. Puneti o muzica linistitoare pe fundal, incercati sa va detasati de orice probleme. Respirati adanc, si incepeti intr-o prima etapa, sa va aduceti aminte toate persoanele din viata voastra, care v-au facut vreun rau,oricat de mic, cu sau fara intentie. Incercati pe cat posibil sa incepeti cu trecutul cel mai indepartat, din copilaria voastra, si catre acele figuri care va vin in minte, spuneti din tot sufletul: Te iert, Te iubesc, Iti multumesc. Tot asa pana ajungeti in ziua de azi, la persoanele care fac acum parte din viata voastra de zi cu zi. Acolo unde iertarea vine 'fortat', rugati-l pe Dumnezeu sa va ajute sa iertati din toata inima.
In a doua etapa, ganditi-va la toate persoanele fata de care voi ati gresit, si carora le-ati facut vreun rau, oricat de mic, cu voia sau fara voia voastra. Si cereti-le iertare. Nu conteaza daca va mai aduceti aminte sau nu numele lor exact, nu conteaza daca mai sunt sau nu in viata. In spatiul sufletului nu exista timp si distanta. Cereti-le iertare din toata inima. Daca puteti, celor cu care ati mai pastrat legatura, le puteti cere iertare chiar maine, intalnindu-va sau dandu-le un telefon. Daca simtiti ca nu va pot ierta, atunci rugati iarasi pe Dumnezeu sa-i ajute sa va poata ierta.
In ultima etapa, ganditi-va la sufletul vostru. De data aceasta, iertati-va pe voi insiva. Aici poate parea usor, dar este in realitate extrem de dificil. Veti observa ca va este mult mai usor sa iertati un om strain decat propria voastra constiinta. Cereti din nou ajutor, si invatati sa aveti mai multa compasiune fata de voi insiva. Iertati-va, multumiti pentru intelepciune, oferiti iubire sufletului vostru ranit. Daca simtiti ca trebuie sa platiti un pret pentru aceasta iertare,  rugati-va sa gasiti modalitatea prin care acel pret sa poata fi platit. Si incercati sa simtiti faptul ca Dumnezeu v-a iertat deja. Pentru ca va iubeste mai mult decat va puteti imagina...si oricat de mare este greseala pe care ati facut-o, daca va veti cai sincer si din toata inima, totul va fi iertat. Pentru ca sunteti demni de dragostea Lui. Toti suntem demni de aceasta iubire infinita. O mama nu isi va iubi un copil mai putin pentru ca a gresit. Ii va arata greseala si-l va sfatui sa o indrepte. Dar in inima ei, iubirea nu se va micsora...
Mergeti in pace si cu credinta ca sunteti iubiti. Si in clipa in care iertati pe fratele vostru, Dumnezeu se bucura si zambeste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu