marți, 9 noiembrie 2010

Etape, lectii, incercari

Uneori este nevoie sa trecem printr-un tunel intunecat, pentru a traversa un munte.
Dar dincolo de aceasta trecere vom gasi iarasi drumul spre propria noastra devenire. Asadar, nu te teme, omule, daca pentru un timp totul pare pierdut in intuneric:
este doar o etapa.
Stiu ca ai senzatia uneori ca faci doi pasi inainte, si unul inapoi. Alteori simti ca te invarti in cerc, si ca oricat ai incerca, revii mereu in acelasi punct, ca si cum nu ai fi evoluat deloc.
Este doar o senzatie. Esti mai departe decat crezi. Pentru ca ceea ce tu percepi a fi liniar, este in realitate multidimensional. Nu un cerc, ci o spirala. Nu stai pe loc, caci nici nu ar fi cu putinta. Spirala se afla intr-o continua miscare verticala. Dar o poti parcurge mai lent sau mai rapid, in cercuri mai mici, sau mai largi.
Invata sa privesti intamplarile vietii tale cu detasarea cu care ai citi o carte - toate sunt lectii folositoare sufletului tau. Absolut toate. Indiferent de locul in care te afli. Si pentru toate exista o cheie: constientizarea. Ceea ce traiesti acum, daca este neplacut, se va schimba, caci dupa cum spunea cineva, Schimbarea este singurul lucru constant din Univers. Dar daca doresti sa nu mai repeti aceleasi experiente, va trebui sa folosesti cheia Constientizarii. Nu mai pierde timp si energie victimizandu-te. Nu mai privi totul atat de dramatic. Fa un pas in spate si invata sa privesti imaginea de ansamblu. Incearca sa vezi scopul acelei incercari. Priveste in tine ce mai ai de vindecat. Cum ai putea sa-i ajuti pe altii, daca tu insuti nu esti inca vindecat? Incet incet, cu rabdare, toate se vor aseza si imaginea se va limpezi. Intr-o buna zi vei intelege ca fiecare pas a avut rost, ca fiecare experienta te-a invatat ceva, si ca esti exact acolo unde trebuie. Iar atunci vei descoperi ce inseamna sa fii intelept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu