marți, 24 ianuarie 2012

Furtuna Solara 23-24 Ianuarie

Pe 23 Ianuarie a avut loc cea mai puternica furtuna solara din ultimii sapte ani. Plasma expulzată din corona Soarelui va da nastere la furtuni geo-magnetice :pe langa fenomenul aurorei boreale ce poate aparea acum si mai jos de latitudinile nordice, furtunile geomagnetice pot afecta satelitii ,cauzand interferente in telecomunicatii si aparatura electronica de navigatie, precum si fluctuatii in reteaua electrica.
Cum ne afecteaza aceste fenomene in plan fizic si emotional?
Luna noua in combinatie cu exploziile solare diminueaza energiile de tip Yin (pasive) si le exacerbeaza pe cele de tip Yang (active) .Actiunea nu mai poate fi evitata, ci devine o necesitate, la nivel individual, dar si de grup. Pot aparea ameteli, stari de agitatie, nervozitate. Nu ne putem concentra mai mult de cateva minute pe un singur lucru, simtim nevoia sa ne miscam, sa discutam cu inflacarare, sa actionam.
Pentru persoanele cu exces de Yin (pentru mai multe detalii click aici), este o zi excelenta pentru practicarea respiratiei solare, o tehnica prezenta atat in traditiile indiene (pranayama) cat si in cele chineze (Qi Kung).
Incercati sa va pastrati in echilibru pe cat posibil, sa va centrati in interior, sa petreceti catva timp in liniste, meditand, practicand un sport, sau ascultand muzica preferata. Faceti planuri de viitor si ganditi-va la ceea ce doriti sa realizati in acest an, sau investiti in dezvoltarea voastra personala. Orice schimbare s-ar produce in viata voastra luati-o ca pe acel "sut in fund" care va propulseaza inainte. Nu va opuneti schimbarii , faceti saltul cu incredere si speranta spre o noua zi...este momentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu